Sastāvdaļas
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes ūdens
- šķipsniņa sāls
- 75 g cukura
- 40 g miltu
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 500 g biezpiena
- želatīns
- svaigas zemenes
Pagatavošana
- Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
- Olu baltumus sakuļ ar divām ēdamkarotēm ūdens un sāli.
- Pievieno olu dzeltenumus un cukuru - sakuļ.
- Pievieno izsijātus miltus - samaisa mīklu.
- Uzkarsē krāsni līdz 250 grādu temperatūrai.
- Mīklu lej ieeļļotā veidnē(ar noņemamām malām), liek krāsnī, un cep 20-25 minūtes.
- Gatavu biskvītu atdzesē (no veidnes neizņem).
- Biezpienu samaļ, lai tas būtu maigāks.
- Biezpienu samaisa ar vaniļas cukuru.
- Atsevišķā bļodā samērcē daļu želatīna, kad tas kļuvis mīksts, nospiež lieko šķidrumu.
- Želatīna daļu liek katliņā, uz lēnas uguns, un izšķīdina.
- Želatīnam pievieno 2 tējkarotes biezpiena maisījuma, samaisa, un tikai tad, želatīna maisījumu pievieno atlikušajam biezpiena maisījumam.
- Visu kārtīgi samaisa, kad biezpiena masa sāk savilkties, to uzklāj biskvītam un liek ledusskapī uz pusstundu.
- Zemenes sagriež pēc savas gaumes, liek uz tortes virsmas.
- Atlikušo želatīnu izšķīdina kopā ar divām ēdamkarotēm cukura, aukstā ūdenī.
- Liek katliņu uz lēnas uguns, un, maisot uzvāra.
- Izņem torti no ledusskapja.
- Karstu želatīna šķidrumu uzlej zemenēm uz tortes, un liek atpakaļ ledusskapī uz 20 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!