Sastāvdaļas
- 500 g biezpiena
- 300 g skābā krējuma
- 4 ēdamkarotes cukura
- 30 g želatīna
- 2 - 3 banāni
- zemenes (pēc garšas)
Pagatavošana
- Virtuves kombainā rūpīgi samaisa biezpienu ar skābo krējumu viendabīgā masā.
- Pievieno cukuru un maisa līdz tas pilnībā izkusis.
- Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest uz 15 - 20 minūtēm. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Atdzesēto želatīnu pakāpeniski pievieno biezpiena masai, nepārtraukti maisot.
- Banānus nomizo sagriež vidēji biezās šķēlītēs. Zemenes attīra no lapiņām un sagriež šķēlītēs vai lielākās daļās, pēc vēlēšanās.
- Iemaisa tos biezpiena masā un ieklāj to kūkas formā vai stikla traukā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi.
- Ievieto kūku ledusskapī uz 6 - 8 stundām vai līdz masa sastingusi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!