Biezpiena – zemeņu kūka „Vasaras rīts”

Biezpiena – zemeņu kūka „Vasaras rīts” Foto: Biezpiena – zemeņu kūka „Vasaras rīts”

Sastāvdaļas

  • 500 g biezpiena
  • 300 g skābā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 30 g želatīna
  • 2 - 3 banāni
  • zemenes (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā rūpīgi samaisa biezpienu ar skābo krējumu viendabīgā masā.
  2. Pievieno cukuru un maisa līdz tas pilnībā izkusis.
  3. Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest uz 15 - 20 minūtēm. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  4. Atdzesēto želatīnu pakāpeniski pievieno biezpiena masai, nepārtraukti maisot.
  5. Banānus nomizo sagriež vidēji biezās šķēlītēs. Zemenes attīra no lapiņām un sagriež šķēlītēs vai lielākās daļās, pēc vēlēšanās.
  6. Iemaisa tos biezpiena masā un ieklāj to kūkas formā vai stikla traukā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi.
  7. Ievieto kūku ledusskapī uz 6 - 8 stundām vai līdz masa sastingusi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes