Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g miltu
- 150 g biezpiena
- 50 g cukura
- 1 ola
- 6 ēdamkarotes kausēta sviesta
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
Pildījums:
- 400 g biezpiena
- 2 olas
- 125 g cukura
- 50 g mannas graudu
- 1 citrons
- 300 g zaļo vīnogu (bez kauliņiem)
Pagatavošana
- Pārklāj 24 cm lielu kūkas formu ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Biskvīts: Virtuves kombainā vai ar blenderi sajauc biezpienu, olu, cukuru un sāli.
- Pakāpeniski pievieno miltus, cepamo pulveri un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ietin folijā un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
- Pildījums: Biezpienu izberž caur sietiņu vai sasmalcina virtuves kombainā.
- Ar putojamo slotiņu saputo olu dzeltenumus ar 75 g cukura, līdz masa kļūst balta. Tad pievieno 1 citrona miziņas un ēdamkaroti citrona sulas.
- Pakāpeniski pievieno biezpienu un mannas graudus. Visu saputo ar elektrisko putotāju viendabīgā masā.
- Vīnogas nomazgā un atdala no ķekara.
- Mīklu izņem no ledusskapja un ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā ar maliņām uz augšu.
- Olu baltumus un atlikušo cukura daudzmu ar elektrisko putotāju saputo un rūpīgi iecilā biezpiena masā.
- Pārklāj pildīijumu pār mīklu un izkārto ogas, viegli iespiežot tās pildījumā.
- Liek kūku cepties aptuveni 30 - 40 minūtes, pārsedzot tās virsmu ar foliju.
- Kad kūka gatava atdzesē to 10 minūtes, neizņemot no cepeškrāsns. Tad atdzesē pilnībā un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!