Biezpiena torte

Biezpiena torte Foto: Biezpiena torte

Sastāvdaļas

  • 300 g biezpiena
  • 150 g skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes želatīna
  • 1 apelsīns
  • 1 mandarīns
  • sauja rozīņu
  • 4 žāvētas aprikozes
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes ķiršu sīrupa (derēs arī melno vai sarkano jāņogu)
  • mazliet konjaka

Pagatavošana

  1. Rozīnes un žāvētās aprikozes mērcē siltā ūdenī, pielej mazliet konjaka.
  2. Izšķīdina želatīnu atdzesētā, vārītā ūdenī.
  3. Nomizo apelsīnu un mandarīnu un sagriež aplīšos.
  4. Stikla salātu trauka lejasdaļā liek apelsīna aplīti.
  5. Tad atlikušos apelsīna aplīšus sagriež uz pusēm un saliek trauka sānos.
  6. Trauka augšējā daļā liek mandarīnus.
  7. Bļodā liek biezpienu, kārtīgi saspaida, pievieno cukuru, divas ēdamkarotes skābo krējumu, rozīnes.
  8. 2/3 izšķīdinātā želatīna pievieno biezpiena masai, visu samaisa.
  9. Ar ēdamkaroti liek biezpiena masu virsū apelsīniem un mandarīniem, tā, lai augļi neizkustētos.
  10. Citā bļodā sajauc atlikušo skābo krējumu ar sīrupu, sagrieztām žāvētām aprikozēm un, ja vēlas, ar rīvētu apelsīna miziņu.
  11. Pievieno atlikušo izšķīdināto želatīnu, kārtīgi visu samaisa un lej virsū biezpiena masai.
  12. Liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
  13. Pirms pasniegšanas, tortes šķīvi liek virsū salātu traukam un apgriež otrādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes