Sastāvdaļas
- 300 g biezpiena
- 150 g skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes želatīna
- 1 apelsīns
- 1 mandarīns
- sauja rozīņu
- 4 žāvētas aprikozes
- 3 ēdamkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes ķiršu sīrupa (derēs arī melno vai sarkano jāņogu)
- mazliet konjaka
Pagatavošana
- Rozīnes un žāvētās aprikozes mērcē siltā ūdenī, pielej mazliet konjaka.
- Izšķīdina želatīnu atdzesētā, vārītā ūdenī.
- Nomizo apelsīnu un mandarīnu un sagriež aplīšos.
- Stikla salātu trauka lejasdaļā liek apelsīna aplīti.
- Tad atlikušos apelsīna aplīšus sagriež uz pusēm un saliek trauka sānos.
- Trauka augšējā daļā liek mandarīnus.
- Bļodā liek biezpienu, kārtīgi saspaida, pievieno cukuru, divas ēdamkarotes skābo krējumu, rozīnes.
- 2/3 izšķīdinātā želatīna pievieno biezpiena masai, visu samaisa.
- Ar ēdamkaroti liek biezpiena masu virsū apelsīniem un mandarīniem, tā, lai augļi neizkustētos.
- Citā bļodā sajauc atlikušo skābo krējumu ar sīrupu, sagrieztām žāvētām aprikozēm un, ja vēlas, ar rīvētu apelsīna miziņu.
- Pievieno atlikušo izšķīdināto želatīnu, kārtīgi visu samaisa un lej virsū biezpiena masai.
- Liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
- Pirms pasniegšanas, tortes šķīvi liek virsū salātu traukam un apgriež otrādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!