Biezpiena torte ar persikiem un ķiršiem

Biezpiena torte ar persikiem un ķiršiem Foto: Biezpiena torte ar persikiem un ķiršiem

Sastāvdaļas

 ● 250 g cukura
 ● 45 g granulētā želatīna
 ● 250 g kārtainās rauga mīklas
 ● 500 ml trekna saldā krējuma
 ● 1 ēdamkarote sviesta
 ● 4 olas
 ● 1 glāze piena
 ● 1 bundža konservētu persiku
 ● 500 g ķiršu
 ● 500 g biezpiena

Pagatavošana

  1. Divās atsevišķās bļodās uzbriedina 30 g želatīna un 15 g želatīna, nelielā auksta ūdens daudzumā.
  2. Kārtaino mīklu plāni izrullē.
  3. Krāsni uzkarsē līdz 220°C temperatūrai.
  4. No mīklas izgriež apli - 30-32 cm diametrā, sadursta ar dakšiņu.
  5. Veidni ietauko ar sviestu, liek mīklu, cep 10 minūtes.
  6. Gatavo krēmu - bļodā samaisa pienu, cukuru, olu dzeltenumus, karsē karsta ūdens peldē, pastāvīgi maisot, kamēr sabiezē.
  7. Noņem no uguns, pievieno 30 g uzbriedināta želatīna, izmaisa, kamēr tas izšķīst, atdzesē.
  8. Biezpienu izberž caur sietu, saldo krējumu uzputo.
  9. Biezpienu un putukrējumu pievieno atdzesētajam krēmam.
  10. Persikus nosusina papīra dvielī, sagriež nelielos gabaliņos, pievieno biezpiena masai.
  11. Ķiršus(bez kauliņiem) liek katlā, pievieno cukuru, uzlej tik daudz ūdens, lai ķirši būtu mazliet pārklāti.
  12. Uzvāra, noņem no uguns, samaisa ar atlikušo uzbriedināto želatīnu, kārtīgi izmaisa un atdzesē.
  13. Veidnē, ar noņemamām maliņām, ieklāj pārtikas plēvi, liek tajā izcepto biskvītu, virsū biezpiena masu, liek ledusskapī uz 1-1,5 stundām, kamēr biezpiena masa sastingst.
  14. Tad uzlej ķiršu maisījumu, liek atkal ledusskapī, kamēr viss sastingst.
  15. Pirms pasniegšanas, torti izņem no veidnes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes