Sastāvdaļas
- 250 g cukura
- 45 g granulētā želatīna
- 250 g kārtainās rauga mīklas
- 500 ml trekna saldā krējuma
- 1 ēdamkarote sviesta
- 4 olas
- 1 glāze piena
- 1 bundža konservētu persiku
- 500 g ķiršu
- 500 g biezpiena
Pagatavošana
- Divās atsevišķās bļodās uzbriedina 30 g želatīna un 15 g želatīna, nelielā auksta ūdens daudzumā.
- Kārtaino mīklu plāni izrullē.
- Krāsni uzkarsē līdz 220°C temperatūrai.
- No mīklas izgriež apli - 30-32 cm diametrā, sadursta ar dakšiņu.
- Veidni ietauko ar sviestu, liek mīklu, cep 10 minūtes.
- Gatavo krēmu - bļodā samaisa pienu, cukuru, olu dzeltenumus, karsē karsta ūdens peldē, pastāvīgi maisot, kamēr sabiezē.
- Noņem no uguns, pievieno 30 g uzbriedināta želatīna, izmaisa, kamēr tas izšķīst, atdzesē.
- Biezpienu izberž caur sietu, saldo krējumu uzputo.
- Biezpienu un putukrējumu pievieno atdzesētajam krēmam.
- Persikus nosusina papīra dvielī, sagriež nelielos gabaliņos, pievieno biezpiena masai.
- Ķiršus(bez kauliņiem) liek katlā, pievieno cukuru, uzlej tik daudz ūdens, lai ķirši būtu mazliet pārklāti.
- Uzvāra, noņem no uguns, samaisa ar atlikušo uzbriedināto želatīnu, kārtīgi izmaisa un atdzesē.
- Veidnē, ar noņemamām maliņām, ieklāj pārtikas plēvi, liek tajā izcepto biskvītu, virsū biezpiena masu, liek ledusskapī uz 1-1,5 stundām, kamēr biezpiena masa sastingst.
- Tad uzlej ķiršu maisījumu, liek atkal ledusskapī, kamēr viss sastingst.
- Pirms pasniegšanas, torti izņem no veidnes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!