Sastāvdaļas
- 500 g biezpiena
- 100 g cukura
- 100 g mannā
- 50 ml piena
- 50 g mīksta sviesta
- 2 olas
- 1 paciņa vanilīna
Pagatavošana
- Biezpienu, cukuru, olas, mīkstu sviestu, pienu, vanilīnu liek bļodā, sakuļ ar mikseri, pakāpeniski, pa šķipsniņai pievieno mannā.
- Maisa tā, lai neveidotos kunkuļi.
- Masu lej veidnē, atstāj uz 40 minūtēm, kamēr mannā uzbriest.
- Tad veidni liek krāsnī, cep 180-200°C temperatūrā, 30-40 minūtes, kamēr kļūst zeltains.
- Sacepuma gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
- Sacepums būs gards gan karsts, gan auksts, pārlej ar skābo krējumu, iebiezināto pienu vai ievārījumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!