Sastāvdaļas
- 50 g sviesta
- 4 ēdamkarotes jogurta bez piedevām
- 200 g 9% biezpiena
- 100 g cepumu
- 50 g valriekstu
- 4 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- vanilīns pēc garšas
- 100 g rūgtās šokolādes
Pagatavošana
- Blenderī smalki sasmalcina cepumus, bet riekstus sasmalcina vidējā lielumā.
- Biezpienu samaisa ar cukuru, jogurtu, vanilīnu, kakao pulveri - viendabīgā masā.
- Jogurtu pievieno pakāpeniski, pa vienai karotei.
- Biezpiena masa nedrīkst būt pārāk šķidra.
- Biezpiena masai pievieno riekstus un cepumus - samaisa.
- No iegūtās masas veido batoniņus un liek saldētavā uz 1 stundu.
- Gatavo glazūru - šokolādi salauž, pievieno mīkstu sviestu, visu izkausē karsta ūdens peldē.
- Atdzesētos batoniņus apklāj ar glazūru, turot uzdurtus uz dakšiņas.
- Glazētos sieriņus liek uz restītēm, lai notek liekā glazūra, apkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!