Sastāvdaļas
● 1 kg biezpiena 12% tauku
● 400 g lielo rozīņu
● 3 olas
● 1/2 glāzes mannā
● 1/2 glāzes piena
● 1/2 glāzes cukura
● 2 ēdamkarotes skābā krējuma
● vanilīns
● 1 paciņa cepamā pulvera
Pagatavošana
- Biezpienu izberž caur sietu.
- Rozīnes mērcē siltā ūdenī, tad nosusina ar papīra dvieli.
- Olas sakuļ, pievieno mannā, kas izmērcēta pienā, cukuru, cepamo pulveri, vanilīnu - visu samaisa, pievieno biezpienu - vēlreiz samaisa.
- Veidni kārtīgi ieziež ar sviestu, liek rozīnes, virsū rozīnēm liek biezpiena masu.
- Cep sakarsētā krāsnī, kamēr virsma sabiezē.
- Tad veidni izņem, noklāj sacepumu ar skābo krējumu, liek atpakaļ krāsnī.
- Cep, kamēr parādās zeltaina garoziņa.