Biezpiena rulete

Biezpiena rulete Foto: Biezpiena rulete

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes cietes
  • 2 olas
  • 1 banāns
  • 50 g riekstu
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • vaniļas cukurs
Pildījumam:
  • 400 g vājpiena biezpiena
  • 1 ola
  • 100 g cukura
  • 3 ēdamkarotes piena

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu, olas, cukuru un pienu viendabīgā masā.
  2. Ieklāj to 35x25 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru. Noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
  3. Mīkla: Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru.
  4. Pievieno sasmalcinātus riekstus, sablenderētu banānu, izsijātus miltus un cepamo pulveri.
  5. Atsevišķi saputo olu baltumus un rūpīgi iecilā tos mīklā.
  6. Mīklu vienmērīgi pārklāj pār biezpiena masas kārtu un cep 20 minūtes 180°C temperatūrā.
  7. Tīru virtuves dvieli uzklāj uz gludas virsmas un pārkaisa ar pūdercukuru.
  8. Uz tā uzliek kūku ar biskvīta pusi uz leju un sarullē ruletē.
  9. Dekorē ar kausētu balto un rūgto šokolādi vai pēc pašu gaumes.
  10. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes