Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 ēdamkarotes miltu
- 3 ēdamkarotes cietes
- 2 olas
- 1 banāns
- 50 g riekstu
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 2 ēdamkarotes cukura
- šķipsniņa sāls
- vaniļas cukurs
Pildījumam:
- 400 g vājpiena biezpiena
- 1 ola
- 100 g cukura
- 3 ēdamkarotes piena
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu, olas, cukuru un pienu viendabīgā masā.
- Ieklāj to 35x25 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru. Noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
- Mīkla: Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru.
- Pievieno sasmalcinātus riekstus, sablenderētu banānu, izsijātus miltus un cepamo pulveri.
- Atsevišķi saputo olu baltumus un rūpīgi iecilā tos mīklā.
- Mīklu vienmērīgi pārklāj pār biezpiena masas kārtu un cep 20 minūtes 180°C temperatūrā.
- Tīru virtuves dvieli uzklāj uz gludas virsmas un pārkaisa ar pūdercukuru.
- Uz tā uzliek kūku ar biskvīta pusi uz leju un sarullē ruletē.
- Dekorē ar kausētu balto un rūgto šokolādi vai pēc pašu gaumes.
- Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!