Biezpiena rulete ar magoņu sēklām

Biezpiena rulete ar magoņu sēklām Foto: Biezpiena rulete ar magoņu sēklām

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 125 g biezpiena
  • 50 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 75 ml augu eļļas
  • 75 ml piena
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 70-100 g magoņu sēklu
  • kaudzīte rozīņu
  • 100-150 g cukura
  • 2/3 glāzes piena
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Magoņu sēklas kārtīgi noskalo.
  2. Magoņu sēklas liek katlā, uzlej ūdeni, pienu, liek uz uguns un vāra.
  3. Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni un nedaudz patur, tad ūdeni nolej.
  4. Magoņu sēklas vāra tik ilgi, kamēr piens ir pilnībā uzsūcies.
  5. Magoņu sēklām pievieno cukuru un rozīnes, samaisa.
  6. Gatavo mīklu - izsijātus miltus samaisa ar cepamo pulveri, sāli,pievieno eļļu, pienu, biezpienu, cukuru, sakuļ mīklu.
  7. Mīklu vislabāk sakult ar mikseri, tai jāsaveļas kamolā un jābūt lipīgai.
  8. Mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, izrullē 30x20 cm lielu plāksni.
  9. Mīklu sagriež 2 daļās,plāksnes liek uz pārtikas plēves, uzklāj magoņu sēklu pildījumu, no visām malām atstājot 2 centimetrus.
  10. Mīklas plāksnes satin ruletēs, galus nostiprina, liek ar locījuma vietu uz leju, veidnē,kurā ieklāts cepamais papīrs.
  11. Ruletes ieziež ar sakultu olu vai pienu.
  12. Cep 180°C temperatūrā, 45 minūtes.
  13. Rulešu gatavību pārbauda ar koka iesmiņiem, ja sausi - gatavas.
  14. Gatavas ruletes atdzesē uz restītēm, sagriež šķēlēs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes