Sastāvdaļas
- 500 g biezpiena
- 1/2 glāzes cukura
- 3 ēdamkarotes mannas
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu
- 2 olas
- 1/2 glāzes piena
- 200 g rozīņu vai žāvētu aprikožu
- dzeramā soda
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- sarīvēta citronu miziņa
- 2 ēdamkarotes sviesta
- rīvmaize
- ogu mērce
Pagatavošana
- Samaltam biezpienam pievieno sakultas olas, mannu, miltus, pienu, cukuru, citrona miziņu, noskalotas rozīnes (aprikozēm izņem kauliņus, augļus sasmalcina) un dzeramo sodu, kas iejaukta citronu sulā.
- Visu samaisa.
- Veidni ieziež ar sviesta piciņām, pārkaisa ar rīvmaizi, cepeškrāsnī mērenā siltumā cep 40 minūtes.
- Pasniedz ar ogu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!