Sastāvdaļas
- 200-250 g biezpiena
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1/2 tējkarotes sodas
- augu eļļa
- 250 g skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 220°C temperatūrai, veidni liek krāsnī, lai uzkarst.
- Biezpienam pievieno olas, kārtīgi samaisa, pievieno sodu, miltus - izmaisa.
- Mīkla sanāks diezgan bieza.
- Sakarsētajā veidnē lej eļļu un atkal liek krāsnī uz 2 minūtēm.
- Sakarsētajā veidnē, ar mitru karoti liek biezpiena plācenīšus, cep, kamēr kļūst zeltaini.
- Skābajam krējumam pievieno cukuru, kārtīgi samaisa.
- Gatavus, karstus plāceņus liek katlā, katru kārtu pārlej ar skābā krējuma maisījumu, atstāj uz 10 minūtēm.
- Gardi būs gan karsti, gan auksti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!