Sastāvdaļas
- 400 g biezpiena
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes mannā
- cukurs pēc garšas
- šķipsniņa sāls
- 1 ēdamkarote miltu
- augu eļļa
- vanilīns, kanēlis, rozīnes, sasmalcinātas žāvētas aprikozes - piedevas pēc garšas
Pagatavošana
- Biezpienu samīca bļodā, pievieno olu, mannā, cukuru, sāli.
- Sakuļ viendabīgā mīklā, mannā labāk pievienot pakāpeniski.
- Ja vēlas, mīklai pievieno piedevas.
- Kad mīkla ir kļuvusi tāda, kuru var veidot, turpina to maisīt ar dakšiņu.
- No mīklas izveido bumbiņas, apviļā miltos un liek uz dēlīša.
- Plācenīšus liek sakarsētā pannā, augu eļļā un cep uz nelielas uguns.
- Plācenīšiem jābūt brūniem, ja tos noņemsiet no uguns mazliet zeltainus, tie iekšpusē būs jēli.
- Plācenīšus pasniedz ar skābo krējumu vai ievārījumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!