Biezpiena pīrāgs ar smilšu mīklas drupačām laucinieku gaumē

Biezpiena pīrāgs ar smilšu mīklas drupačām laucinieku gaumē Foto: Biezpiena pīrāgs ar smilšu mīklas drupačām

Sastāvdaļas

  • 125 g auksta sviesta
  • 1 glāze miltu
  • 1/4 glāzes cukura
  • 250-300 g biezpiena
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ola
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Sviestam ir jābūt ļoti aukstam, stundu noturēt saldētavā.
  2. Mazliet cukura samaisa ar miltiem, sāli, cepamo pulveri - šajā maisījumā ierīvē sviestu.
  3. Kārtīgi samaisa, lai izveidojas drupačas.
  4. Krāsni sakarsē līdz 200°C temperatūrai.
  5. Biezpienu samaisa ar atlikušo cukuru un skābo krējumu.
  6. Pievieno olu - samaisa.
  7. Biezpiena masu var blenderēt, olu varat pievienot vai nepievienot - tas ir pēc garšas.
  8. Ja biezpiena masa ir ļoti šķidra, tad gan, ola jāpievieno obligāti.
  9. Veidnē ieklāj cepamo papīru, iekaisa pusi drupaču, virsū liek biezpiena masu, pārkaisa atlikušās drupačas.
  10. Cep 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes