Sastāvdaļas
- 100 g mīksta sviesta
- 5 olas
- 300 g cukura
- 2,5 glāzes miltu
- 1 kg trekna biezpiena
- 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 1 paciņa vanilīna
- 1 glāze meža ogu (aveņu, melleņu vai citu ogu)
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - sviestu samaisa ar 2 olām, 150 g cukura, miltiem, cepamo pulveri - samīca viendabīgu mīklu.
- Gatavo krēmu - blenderī samaisa biezpienu, 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes, 150 g cukura, 3 olas, vanilīnu.
- Mīklu plāni izrullē, liek, ar sviestu ietaukotā veidnē, ar noņemamām malām.
- Mīklu sadursta vairākās vietās ar dakšiņu.
- Ogas pārkaisa ar 1 ēdamkaroti kartupeļu cietes, lai tās neiekrāso biezpiena krēmu.
- Virsū mīklai liek pusi biezpiena krēma, krēmam virsū liek ogas.
- Ogām virsū liek atlikušo krēmu.
- Cep 200°C temperatūrā, 35-40 minūtes.
- Gatavu pīrāgu izņem no krāsns un atdzesē veidnē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!