Biezpiena pīrāgs ar ķiršiem

Biezpiena pīrāgs ar ķiršiem Foto: Biezpiena pīrāgs ar ķiršiem

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 200 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 1 ēdamkarote saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote cukura
  • ķipsniņa sāls
  • 1 ola
 
Pildījumam:
  • 150 ml saldā krējuma
  • 150 g cukura
  • 200 g ķiršu
  • 200 g biezpiena
  • 2 olas
  • 1 paciņa vanilīna
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes

Pagatavošana

  1. Bļodā, izmantojot putojamo slotiņu, sakuļ 1 olu, 1 ēdamkaroti cukura, šķipsniņu sāls un 1 ēdamkaroti saldā krējuma. 
  2. Pievieno izkausētu sviestu un vēlreiz sakuļ.
  3. Pievieno miltus un samīca mīkstu, elastīgu mīklu.
  4. Izlīdzina mīklu ietaukotā veidnē, izveido mīklas maliņas.
  5. Veidni ar mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  6. Gatavo pildījumu - blenderī liek biezpienu, saldo krējumu, olas, cukuru, vanilīnu, kartupeļu cieti - visu sakuļ viendabīgā masā.
  7. Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus, notecina caurdurī.
  8. Izņem veidni no ledusskapja, lej tajā pildījumu, izlīdzina.
  9. Pildījumā liek ķiršus.
  10. Cep 180°C temperatūrā, 45-55 minūtes.
  11. Gatavu pīrāgu pilnībā atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes