Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 200 g miltu
- 100 g sviesta
- 1 ēdamkarote saldā krējuma
- 1 ēdamkarote cukura
- ķipsniņa sāls
- 1 ola
Pildījumam:
- 150 ml saldā krējuma
- 150 g cukura
- 200 g ķiršu
- 200 g biezpiena
- 2 olas
- 1 paciņa vanilīna
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
Pagatavošana
- Bļodā, izmantojot putojamo slotiņu, sakuļ 1 olu, 1 ēdamkaroti cukura, šķipsniņu sāls un 1 ēdamkaroti saldā krējuma.
- Pievieno izkausētu sviestu un vēlreiz sakuļ.
- Pievieno miltus un samīca mīkstu, elastīgu mīklu.
- Izlīdzina mīklu ietaukotā veidnē, izveido mīklas maliņas.
- Veidni ar mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - blenderī liek biezpienu, saldo krējumu, olas, cukuru, vanilīnu, kartupeļu cieti - visu sakuļ viendabīgā masā.
- Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus, notecina caurdurī.
- Izņem veidni no ledusskapja, lej tajā pildījumu, izlīdzina.
- Pildījumā liek ķiršus.
- Cep 180°C temperatūrā, 45-55 minūtes.
- Gatavu pīrāgu pilnībā atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!