Biezpiena pīrādziņi ar āboliem un kanēli

Biezpiena pīrādziņi ar āboliem un kanēli Foto: Biezpiena pīrādziņi ar āboliem un kanēli

Sastāvdaļas

  • 180 g biezpiena
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 11 ēdamkarotes miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera


Pildījumam:

  • 1 liels ābols
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • malts kanēlis pēc garšas

Pagatavošana

  1. Samaisa mīklu no biezpiena, sviesta, olas un miltiem, pievieno sāli un cepamo pulveri.
  2. Mīklu patur mazliet ledusskapī.
  3. No sviesta, ūdens un cukura, pannā izvāra karameli - nedaudz biezu.
  4. Pievieno gabaliņos sagrieztu ābolu, samaisa, mazliet pavāra 3 minūtes un noliek dzesēties.
  5. Mīklu izrullē, izspiež aplīšus, uz aplīšiem liek atdzesētu pildījumu, pārkaisa ar kanēli.
  6. No mīklas salipina pīrādziņus.
  7. Cep 170-180°C temperatūrā, 30 minūtes.
  8. Pirms cepšanas, pīrādziņus noziež ar pienu, lai iegūtu zeltainu garoziņu.
  9. Kad gatavi pīrādziņi atdzesēti, pārkaisa tos ar pūdercukuru vai kanēli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes