Biezpiena mīklas pīrāgs ar āboliem

Biezpiena mīklas pīrāgs ar āboliem Foto: Biezpiena mīklas pīrāgs ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 2,5 glāzes miltu
  • 250 g sviesta
  • 200 g biezpiena
  • 2/3 glāzes cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 6 āboli
  • malts kanēlis
  • 12 mandarīnu šķēlītes (var izmantot žāvētas aprikozes, valriekstus, žāvētas melnās plūmes, īrisa konfektes)

Pagatavošana

  1. Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno biezpienu, samaisa.
  2. Pievieno izsijātus miltus, kopā ar cepamo pulveri, vaniļas cukuru - samīca mīklu.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm liek ledusskapī.
  4. Ja biezpiens ir ļoti mitrs, mīklai vairāk pievieno miltus.
  5. Ābolus nomazgā, nomizo, izgriež serdi, pārgriež uz pusēm.
  6. Katras ābolu pusītes vidū liek pildījumu - mandarīnu šķēlītes vai jeb ko citu, pēc izvēles.
  7. Mīklu sadala 2 daļās, vienu daļu izrullē, liek ietaukotā veidnē, izveido maliņas.
  8. Virsū mīklai liek ābolu pusītes, ar pildījumu uz leju, pārkaisa ar maltu kanēli, mazliet cukura.
  9. Otru mīklas daļu izrullē un liek virsū āboliem, malas aizspiež, virsmu noziež ar olas dzeltenumu.
  10. Cep 180°C temperatūrā, 40-60 minūtes.
  11. Gatavu pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru.
  12. Pasniedz siltu, ar vaniļas saldējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes