Sastāvdaļas
- 2,5 glāzes miltu
- 250 g sviesta
- 200 g biezpiena
- 2/3 glāzes cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 6 āboli
- malts kanēlis
- 12 mandarīnu šķēlītes (var izmantot žāvētas aprikozes, valriekstus, žāvētas melnās plūmes, īrisa konfektes)
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno biezpienu, samaisa.
- Pievieno izsijātus miltus, kopā ar cepamo pulveri, vaniļas cukuru - samīca mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm liek ledusskapī.
- Ja biezpiens ir ļoti mitrs, mīklai vairāk pievieno miltus.
- Ābolus nomazgā, nomizo, izgriež serdi, pārgriež uz pusēm.
- Katras ābolu pusītes vidū liek pildījumu - mandarīnu šķēlītes vai jeb ko citu, pēc izvēles.
- Mīklu sadala 2 daļās, vienu daļu izrullē, liek ietaukotā veidnē, izveido maliņas.
- Virsū mīklai liek ābolu pusītes, ar pildījumu uz leju, pārkaisa ar maltu kanēli, mazliet cukura.
- Otru mīklas daļu izrullē un liek virsū āboliem, malas aizspiež, virsmu noziež ar olas dzeltenumu.
- Cep 180°C temperatūrā, 40-60 minūtes.
- Gatavu pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru.
- Pasniedz siltu, ar vaniļas saldējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!