Sastāvdaļas
Mīklai:
- 150 g biezpiena
- 75 g cukura
- 1 ola
- šķipsniņa sāls
- 6 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 paciņa vanilīna
- 250 g miltu
- 1 paciņa cepamā pulvera
Pildījumam:
- 3 āboli
- 100 g cukura
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 1 ēdamkarote magoņu sēklu - pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - biezpienu samaisa ar cukuru, pievieno olu, sāli, eļļu, vanilīnu, miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri, samīca mīklu.
- Mīklai uzklāj dvieli un atstāj uz 20 minūtēm.
- Mīklu sadala 2 daļās.
- Vienu mīklas daļu izrullē 5 mm biezā aplī, sadala 8 sektoros.
- Katram trīsstūrim izdara 3 iegriezumus.
- Platākajā stūrī liek ābolu šķēlītes, pārkaisa ar cukuru un kanēli.
- Šaurāko stūri aptin platākajam, galus piespiež zem aploksnītes.
- Šādi rīkojas arī ar otru mīklas daļu.
- Bulciņas liek ietaukotā veidnē, noziež ar olu dzeltenuma un 1 ēdamkarotes piena maisījumu, uzkaisa magoņu sēklas.
- Cep 180°C temperatūrā, 25 minūtes, kamēr bulciņas kļūst zeltainas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!