Biezpiena mīklas aploksnes ar āboliem

Biezpiena mīklas aploksnes ar āboliem Foto: Biezpiena mīklas aploksnes ar āboliem

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 150 g biezpiena 
 ● 75 g cukura
 ● 1 ola 
 ● šķipsniņa sāls 
 ● 6 ēdamkarotes augu eļļas
 ● 1 paciņa vanilīna 
 ● 250 g miltu 
 ● 1 paciņa cepamā pulvera

Pildījumam:
 ● 3 āboli 
 ● 100 g cukura 
 ● 1 tējkarote malta kanēļa 

Pārziešanai:
 ● 1 olas dzeltenums
 ● 1 ēdamkarote piena

Pārkaisīšanai: 
 ● 1 ēdamkarote magoņu sēkliņu 

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - biezpienu samaisa ar cukuru, pievieno olu, sāli, augu eļļu, vanilīnu, miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri.
  2. Samīca mīklu, pārklāj ar drānu un atstāj uz 20 minūtēm.
  3. Mīklu sadala 2 daļās. 
  4. Vienu mīklas daļu izrullē 24 cm diametrā, lielā aplī, 5 mm biezumā. 
  5. Mīklas apli sagriež 8 trīsstūros, katrā trīsstūrī veic 3 iegriezumus.
  6. Platākajā mīklas trīsstūra daļā liek ābolu šķēlītes, uzkaisa cukura-malta kanēļa maisījumu.
  7. Šaurāko mīklas trīsstūra daļu aptin platākajai daļai, veidojot aploksnīti, mīklas stūrīti piespiež aploksnītes apakšā. 
  8. Pildītās mīklas aploksnītes liek veidnē, pārziež ar sakulta olas dzeltenuma-piena maisījumu, pārkaisa ar magoņu sēkliņām.
  9. Cep 180°C temperatūrā, 25 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes