Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 ēdamkarotes citrona sulas
- 140 g miltu
- 5 olas
- 60 g saldkrējuma sviesta
- 1 paciņa cepamā pulvera
- 1 bundža iebiezinātā piena
Krēmam:
- 1/2 melone
- 20 g želatīna
- 350 g biezpiena
- 60 g cukura
- 100 g saldā krējuma
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas, iebiezināto pienu un sviestu.
- Pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa un pievieno arī citrona sulu.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, pilnībā atdzesē to, neizņemot no formas.
- Krēms: Aplej želatīnu ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Meloni nomizo, attīra no sēkliņām un sablenderē biezenī.
- Sasmalcina biezpienu virtuves kombainā un sajauc ar melones biezeni un cukuru.
- Tad pievieno krēmam želatīnu, rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 20 minūtēm.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pievieno melones krēmam.
- Pārklāj krēmu pār atdzesēto biskvītu un ievieto kūku ledusskapī līdz krēms pilnībā sastindzis.
- Pirms pasniegšanas dekorē ar piparmētru lapiņām un melones bumbiņu vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!