Sastāvdaļas
- 10 g želatīna
- 450 g biezpiena (ar samazinātu tauku saturu)
- 300 g saldā krējuma
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 kūku biskvīts (baltais)
- 4 - 5 ēdamkarotes kafijas
- augļi
Pēc izvēles:
- cukurs
- kanēlis
- šokolāde
Pagatavošana
- Uzbriedinām želatīnu, atbilstoši uz iepakojuma rakstītajām instrukcijām.
- Saldo krējumu rūpīgi samaisām ar biezpienu viendabīgā masā (ja vēlaties saldāku, varat pievienot cukuru).
- Uzbriedināto želatīnu nelielā katliņā izkausē un tam pievieno biezpiena masu, vaniļas cukuru un maisa līdz izveidojas krēmveidīga, viendabīga masa.
- Biskvītu ieliek kūkas formā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi, un piesūcina ar kafiju.
- Tad izkārtojam sevis izvēlētos augļus, piemēram, persikus, ogas, u.c.
- Augļu kārtu rūpīgi pārklājam ar biezpiena masu.
- Izrotā kūku ar kakao pulveri, kafijas pupiņām, šokolādes skaidiņām vai ko citu, pēc jūsu pašu gaumes.
- Ievieto kūku ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!