Sastāvdaļas
Kroketēm:
- 500 g biezpiena
- 1 neliels burkāns
- 1/2 diļļu saišķīša
- kaudzīte drupinātu valriekstu
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 1 vārītas olas dzeltenums
- 1 tējkarote ķimeņu
- šķipsniņa sāls
Dārzeņu salātiem:
- 2 svaigi gurķi
- 100 g redīsu
- 1/2 loku saišķīša
- 1/2 pētersīļu saišķīša
- lapu salāti
Pagatavošana
- Biezpienu liek bļodā, samīca ar dakšiņu.
- Pievieno smalki sarīvētu burkānu, valriekstus, sakapātas dilles, augu eļļu, pieber sāli.
- Visu kārtīgi samaisa, no iegūtās masas, ar mitrām rokām veido kroketes-bumbiņas.
- Kroketes uz 30 minūtēm liek ledusskapī.
- Uz lapu salātiem liek gurķu šķēlītes, redīsu šķēlītes, pārkaisa ar sakapātiem lokiem un pētersīļiem.
- Uz dārzeņu salātiem liek biezpiena kroketes, pārkaisa ar rīvētu olas dzeltenumu un ķimenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!