Biezpiena krēms ar zemenēm

Biezpiena krēms ar zemenēm Foto: Biezpiena krēms ar zemenēm

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiena
  • ½ l svaiga krējuma
  • 400 g cukura
  • 10 olu dzeltenumi
  • 150 g sasmalcinātu grauzdētu riekstu
  • 400 g svaigu zemeņu
  • 20 g želatīna

Pagatavošana

  1. Zemenes ar cukuru un olu dzeltenumiem sajauc, pielej izšķīdinātu želatīnu, maltu biezpienu ar saputotu krējumu.
  2. Jāskatās, lai masa vienmērīgi sajauktos.
  3. Tā sagatavoto masu liek veidnē, lai aukstumā sastingst.
  4. No veidnes izgāztu liek uz piemērota lēzena trauka, grezno ar augļiem.
  5. Malas apkaisa sasmalcinātiem riekstiem.
  6. Ar sasildītu nazi krēmu var sadalīt vēlamos gabalos,
  7. katram gabaliņam var uzlikt putukrējumu un šauru augļu strēmelīti. Pasniedz uz stikla paplātes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes