Sastāvdaļas
- 150 g sviesta
- 150 g miltu
- 150 g biezpiena
- 180 g cukura
- 500 g ķiršu
- 10 g želatīna
Pagatavošana
- Aukstu sviestu sagriež gabalos, samaisa ar miltiem, turpina griezt, kamēr masa kļūst viendabīga un atgādina drupačas.
- Pievieno 80 gramus cukura un biezpienu, ātri samīca mīklu, ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Gatavo pildījumu - ķiršus liek katlā, pieber 100 gramus cukura, karsē uz mazas uguns.
- Ja ķirši ir ļoti skābi, cukuru var pievienot vairāk.
- Ūdeni pieliet nevajag, jo karsēšanas laikā, no ogām izdalīsies sula.
- Atsevišķā traukā ar 50 ml auksta ūdens aplej želatīnu un atstāj uz 10-15 minūtēm.
- Kad katls ar ogām sāk burbuļot, izslēdz uguni un pievieno uzbriedinātu želatīnu, kārtīgi samaisa, liek vēsā vietā dzesēties, līdz istabas temperatūrai.
- Mīklu izrullē 1 cm biezumā un liek veidnē, sadursta mīklu ar dakšiņu.
- Cep 180°C temperatūrā, 15-20 minūtes, kamēr biskvīts kļūst zeltains.
- Uz biskvīta liek ķiršu pildījumu, (bez šķidruma) un liek ledusskapī.
- Izdalījušos sulu arī atdzesē, kad tā sākusi mazliet sabiezēt, bet vēl ir šķidra, to pārlej pīrāgam.
- Pīrāgu vēlreiz liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!