Sastāvdaļas
- 4 olu dzeltenumi
- 4 olu baltumi
- 1 ēdamkarote cukura
- šķipsniņa sāls
- 1/2 glāzes skābā krējuma
- 120 g sviesta
- 2,5 glāzes miltu
- 2 glāzes biezpiena
- 2 glāzes ķiršu
- 1 glāze melleņu
- 1 glāze valriekstu
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 150°C temperatūrai.
- Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar 1/3 glāzes cukura, pievieno izkausētu sviestu, skābo krējumu, sāli, sakuļ.
- Pievieno miltus, samīca mīkstu mīklu, liek to ledusskapī.
- Citā bļodā liek biezpienu, pusi cukura, sakuļ viendabīgā masā, liek ledusskapī.
- Ar blenderi, vidējā ātrumā sakuļ olu baltumus ar cukuru, cukuru pievieno pakāpeniski, kuļ aptuveni 15 minūtes, kamēr masa palielinās divreiz.
- Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē, liek uz ietaukotas plāts, virsū mīklai liek biezpiena masu.
- Virsū biezpiena masai liek ķiršus un mellenes.
- Uzkaisa valriekstus un vienmērīgi uzklāj sakultos olu baltumus.
- Cep krāsnī 45 minūtes, jāskatās, lai olu baltumi nepiedeg!
- Pīrāgu izņem no krāsns un 1 stundu atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!