Biezpiena, ķiršu, melleņu pīrāgs

Biezpiena, ķiršu, melleņu pīrāgs Foto: Biezpiena, ķiršu, melleņu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 4 olu dzeltenumi
  • 4 olu baltumi
  • 1 ēdamkarote cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 glāzes skābā krējuma
  • 120 g sviesta
  • 2,5 glāzes miltu
  • 2 glāzes biezpiena
  • 2 glāzes ķiršu
  • 1 glāze melleņu
  • 1 glāze valriekstu

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 150°C temperatūrai.
  2. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar 1/3 glāzes cukura, pievieno izkausētu sviestu, skābo krējumu, sāli, sakuļ.
  3. Pievieno miltus, samīca mīkstu mīklu, liek to ledusskapī.
  4. Citā bļodā liek biezpienu, pusi cukura, sakuļ viendabīgā masā, liek ledusskapī.
  5. Ar blenderi, vidējā ātrumā sakuļ olu baltumus ar cukuru, cukuru pievieno pakāpeniski, kuļ aptuveni 15 minūtes, kamēr masa palielinās divreiz.
  6. Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē, liek uz ietaukotas plāts, virsū mīklai liek biezpiena masu.
  7. Virsū biezpiena masai liek ķiršus un mellenes.
  8. Uzkaisa valriekstus un vienmērīgi uzklāj sakultos olu baltumus.
  9. Cep krāsnī 45 minūtes, jāskatās, lai olu baltumi nepiedeg!
  10. Pīrāgu izņem no krāsns un 1 stundu atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes