Biezpiena kēksiņi

Biezpiena kēksiņi Foto: Biezpiena kēksiņi

Sastāvdaļas

  • 400 g biezpiena (15-18%)
  • 175 g cukura
  • 2 olas
  • ¼ tējk sāls
  • 150 g miltu
  • 3 g cepamais pulveris

Pagatavošana

  1. Sajauc 100 g biezpiena, 1 olu, 100 g cukura un 1/4 tējkaroti sāls., 150 g miltu sajauc ar pus karoti cepamā pulvera (vai sodas).
  2. Miltus pievieno biezpiena masai nesteidzoties, 2-3 posmos.
  3. Sajauc sastāvdaļas pildījumam: 300 g biezpiena, 75 g cukura, olu.
  4. Atstāj uz minūti, tad atkal maisa (tas ir nepieciešams, lai izšķīstu cukurs).
  5. Ja vēlas, pievieno citrona miziņu, vaniļas cukuru vai esenci.
  6. Formiņas ieziež ar sviestu. Mīklu vienmērīgi izklāj pa formiņām, vidū liek pildījumu.
  7. Formiņas liek cepeškrāsnī un krāsni uzkarsētā  līdz 180°C - 200°C.
  8. Cep 10-12 minūtes (lielai kūkai - 30. minūtes).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes