Sastāvdaļas
- 400 g biezpiena (15-18%)
- 175 g cukura
- 2 olas
- ¼ tējk sāls
- 150 g miltu
- 3 g cepamais pulveris
Pagatavošana
- Sajauc 100 g biezpiena, 1 olu, 100 g cukura un 1/4 tējkaroti sāls., 150 g miltu sajauc ar pus karoti cepamā pulvera (vai sodas).
- Miltus pievieno biezpiena masai nesteidzoties, 2-3 posmos.
- Sajauc sastāvdaļas pildījumam: 300 g biezpiena, 75 g cukura, olu.
- Atstāj uz minūti, tad atkal maisa (tas ir nepieciešams, lai izšķīstu cukurs).
- Ja vēlas, pievieno citrona miziņu, vaniļas cukuru vai esenci.
- Formiņas ieziež ar sviestu. Mīklu vienmērīgi izklāj pa formiņām, vidū liek pildījumu.
- Formiņas liek cepeškrāsnī un krāsni uzkarsētā līdz 180°C - 200°C.
- Cep 10-12 minūtes (lielai kūkai - 30. minūtes).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!