Sastāvdaļas
Mīklai:
- 100 g mīksta sviesta
- 70 g cukura
- 3 olas
- 150 ml piena
- 200 g biezpiena
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 150 g miltu
Pildījumam:
- 70-100 g persiku džema
- 1 ola
- 1 ēdamkarote miltu
- 150 ml piena
- 70 g cukura
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Gatavo vārīto krēmu - olu samaisa ar miltiem un cukuru.
- Uzkarsē pienu un pievieno maisījumam.
- Visu liek uz lēnas uguns un vāra, kamēr sabiezē(aptuveni 5 minūtes).
- Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru.
- Pievieno olas, kārtīgi sakuļ.
- Pievieno pienu un biezpienu, vēlreiz kārtīgi sakuļ.
- Pievieno cepamo pulveri un miltus, sakuļ, mīklai jābūt vidēji biezai.
- Mazo kēksu veidnītes ietauko ar sviestu, katrā liek vienu ēdamkaroti mīklas.
- Virsū mīklai liek 1 tējkaroti džema un 1 tējkaroti vārītā krēma.
- Virsū atkal liek 1 ēdamkaroti mīklas.
- Veidnītes ir aizpildītas par 1/4, mīkla daudz nepacelsies.
- Cep krāsnī, 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!