Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 100 g sviesta
- 300 g cukura
- 250 g biezpiena
- 3 olas
- 100-150 g rozīņu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 glāzes piena
Pagatavošana
- Ļoti mīkstu sviestu samaisa ar cukuru.
- Pievieno biezpienu, samaisa (ja biezpiens ir pārāk sauss, pievieno pienu vai saldo krējumu).
- Biezpiena masai pievieno olas, miltu maisījumu ar cepamo pulveri, samīca mīklu (ja mīkla ir pārāk bieza, pielej mazliet piena).
- Mīklas konsistencei jābūt, kā biezam skābajam krējumam.
- Mīklā iemaisa rozīnes.
- Ietauko kēksu veidnītes.
- Veidnītes piepilda līdz 2/3.
- Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai.
- Cep 30-40 minūtes, kēksiņu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja iesmiņš ir sauss, kēksi ir gatavi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!