Biezpiena kēksi

Biezpiena kēksi Foto: Biezpiena kēksi

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 200 g graudaina biezpiena
  • 100-200 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 150 g sviesta
  • 200 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • sukādes, rozīnes, rieksti - pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru.
  2. Pievieno biezpienu, izkausētu sviestu, kārtīgi samaisa.
  3. Pieber vaniļas cukuru, miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri, samīca mīklu.
  4. Mazās kēksu formiņas ieziež ar eļļu, piepilda ar mīklu 2/3.
  5. Cep 180°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
  6. Kēksu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
  7. Kēksus atdzesē, pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes