Sastāvdaļas
- 150 g biezpiena
- 80 g sviesta
- 1 ēdamkarote medus
- 130 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 2 olas
- 120 g miltu
- dzērvenes pēc garšas
- 30 g kartupeļu cietes
- rieksti rotājumam
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pagatavošana
- Rozīnes pārlej ar verdošu ūdeni, noskalo un nosusina.
- Sviestu izkausē, samaisa ar medu un atdzesē.
- Olas sakuļ ar cukuru vieglās putās.
- Sakultajām olām pievieno biezpienu, sakuļ ar putojamo slotiņu.
- Miltus samaisa ar kartupeļu cieti, cepamo pulveri un dzērvenēm.
- Samaisa sviesta maisījumu ar biezpiena maisījumu un miltu maisījumu.
- Maisījumu lej ietaukotās mazajās kēksu veidnītēs, rotā ar riekstiem.
- Cep 175°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
- Gatavus kēksus pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!