Sastāvdaļas
- 750 vājpiena biezpiena
- 100 g piena šokolādes
- 1 citrons
- 4 olas
- 175 g saldkrējuma sviesta
- 200 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote mannas graudu
- 1 paciņas vaniļas pudiņa pulvera
- 4 ēdamkarote kakao pulvera
- 2 ēdamkarotes maltas kafijas
Pagatavošana
- Citronu pārlej ar verdošu ūdeni, notīra mizu un izspiež ūdeni.
- Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem un katrus atsevišķi saputo ar elektrisko putotāju.
- Sviestu un cukuru saputo, pieveno vaniļas cukuru, olu dzeltenumus, citrona sulu un miziņas, visu labi samaisa.
- Tad masai pievieno biezpienu, mannas graudus, vaniļas pudiņa ulveri un saputotos olu baltumus.
- 1/3 masas pievieno kafiju, kakao pulveri un rūpīgi samaisa.
- Kafijas masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru. (Atstāj 4 ēdamkarotes masas dekorēšanai)
- Tad to pārklāj ar atlikušo biezpiena masu.
- 4 ēdamkarote kafijas masas ievieto konditorejas maisā un dekorē kūkas virsmu pēc savas gaumes.
- Liek to cepties 220°C temperatūrā 30 - 35 minūtes. Tad samazina cepšanās temperatūru līdz 180 °C un cep vēl 35 - 40 minūtes.
- Kūku atdzesē un ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!