Biezpiena – dažādu ogu kūka

Biezpiena – dažādu ogu kūka Foto: Biezpiena – dažādu ogu kūka

Sastāvdaļas

 ● 100 g biezpiena
 ● 200 g dažādu ogu (ja ir skābas ogas, pievieno cukuru)
 ● 200 g skābā krējuma
 ● 75 g cukura
 ● 125 g miltu
 ● 1 ola
 ● 3 olu dzeltenumi
 ● 1 paciņa vaniļas cukura
 ● 100 g sviesta
 ● 75 g maltu mandeļu
 ● šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Sviestu izkausē un pievieno tam izsijātus miltus, biezpienu un sāli.
  2. Tad pievieno olu, maltās mandeles un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
  3. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  4. Mīklas masu viegli piespiež pie formas un izveido nedaudz paaugstinātas maliņas.
  5. Ievieto formu ledusskapī uz 30 minūtēm.
  6. Atsevišķā bļodā sajauc skābo krējumu ar olas dzeltenumiem, cukuru un vaniļas cukuru.
  7. Visu rūpīgi samaisa, var saputot ar elektrisko putotāju.
  8. Ogas izkārto pār kūkas pamatni un pārklāj ar skābā krējuma masu.
  9. Visu liek cepties 180°C temperatūrā 60 - 80 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes