Sastāvdaļas
- 100 g biezpiena
- 200 g dažādu ogu (ja ir skābas ogas, pievieno cukuru)
- 200 g skābā krējuma
- 75 g cukura
- 125 g miltu
- 1 ola
- 3 olu dzeltenumi
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 100 g sviesta
- 75 g maltu mandeļu
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Sviestu izkausē un pievieno tam izsijātus miltus, biezpienu un sāli.
- Tad pievieno olu, maltās mandeles un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Mīklas masu viegli piespiež pie formas un izveido nedaudz paaugstinātas maliņas.
- Ievieto formu ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Atsevišķā bļodā sajauc skābo krējumu ar olas dzeltenumiem, cukuru un vaniļas cukuru.
- Visu rūpīgi samaisa, var saputot ar elektrisko putotāju.
- Ogas izkārto pār kūkas pamatni un pārklāj ar skābā krējuma masu.
- Visu liek cepties 180°C temperatūrā 60 - 80 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!