Sastāvdaļas
- 100 g mīksta sviesta
- 100 g cukura
- šķipsniņa sāls
- 2 olas
- 80 g miltu
- 20 g cietes
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Krēms:
- 650 g biezpiena (vēlams ne graudaina)
- 200 ml saldā krējuma
- 2 olu baltumi
- 1 1/2 glāzes cukura
- 1 neliela citrona miziņas
- 20 g želatīna
Dekorēšanai:
- jebkuri augļi
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu, pakāpeniski pievienojot cukuru un sāli.
- Tad pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas 30 sekundes putojot.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, cieti un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru un cep 180°C temperatūrā 30 minūtes (vai multivārāmajā katlā 50 minūtes).
- Gatavo biskvītu atdzesē un sadala horizontāli 2 kārtās ( viena 2/3 liela, otra 1/3)
- Krēms: Biezpienu un citrona miziņas samaisa virtuves kombainā vai ar blenderi.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pievieno 1/3 no cukura daudzuma un rūpīgi sajauc ar biezpienu.
- Saldo krējumu saputo ar atlikušo cukura daudzumu.
- Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj 10 minūtes uzbriest, tad izkausē un pievieno biezpiena masai.
- Saputoto saldo krējumu arī pakāpeniski pievieno biezpiena masai un maisa līdz izveidojas viendabīga konsistence.
- Lielāko biskvīta kārtu pārziež ar biezpiena krēmu, klāj nākamo biskvītu pāri.
- Izkārto augļu šķēlītes, pārkaisa ar pūdercukuru. Ja vēlaties, varat virsmu pārliet ar jebkuru augļu želeju.
- Torti ievieto ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!