Sastāvdaļas
- 250 g biezpiena
- 1 ola
- 5-6 ēdamkarotes cukura
- 1,5 glāzes miltu
- 1/2 tējkarotes sodas
- pūdercukurs
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Olu sakuļ ar cukuru, pievieno biezpienu, sodu, kārtīgi samaisa, lai nav biezpiena kunkuļu.
- Pievieno miltus un samīca mīklu.
- Mīklu atstāj nostāvēties 15-20 minūtes.
- Biezpiena mīklu izrullē desiņās, tad sagriež gabaliņos un no gabaliņiem izveido bumbiņas.
- Bumbiņas nevajag veidot lielas, jo cepšanās laikā tās uzbriedīs.
- Katlā ar karstu augu eļļu liek biezpiena bumbiņas,darbojamies ar koka karoti.
- Cep uz vidējas uguns, jo tadejādi, bumbiņas iekšpusē būs izcepušās un no ārpuses nebūs apdegušas.
- Cep, kamēr tās kļūst zeltainas.
- Gatavas biezpiena bumbiņas liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.
- Atdzesētas, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!