Biezpiena bumbiņas jeb pončiki

Biezpiena bumbiņas jeb pončiki Foto: Biezpiena bumbiņas jeb pončiki

Sastāvdaļas

  • 250 g biezpiena
  • 1 ola
  • 5-6 ēdamkarotes cukura
  • 1,5 glāzes miltu
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • pūdercukurs
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Olu sakuļ ar cukuru, pievieno biezpienu, sodu, kārtīgi samaisa, lai nav biezpiena kunkuļu.
  2. Pievieno miltus un samīca mīklu.
  3. Mīklu atstāj nostāvēties 15-20 minūtes.
  4. Biezpiena mīklu izrullē desiņās, tad sagriež gabaliņos un no gabaliņiem izveido bumbiņas.
  5. Bumbiņas nevajag veidot lielas, jo cepšanās laikā tās uzbriedīs.
  6. Katlā ar karstu augu eļļu liek biezpiena bumbiņas,darbojamies ar koka karoti.
  7. Cep uz vidējas uguns, jo tadejādi, bumbiņas iekšpusē būs izcepušās un no ārpuses nebūs apdegušas.
  8. Cep, kamēr tās kļūst zeltainas.
  9. Gatavas biezpiena bumbiņas liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.
  10. Atdzesētas, pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes