Biezpiena bulciņas

Biezpiena bulciņas Foto: Biezpiena bulciņas

Sastāvdaļas

  • 250 g biezpiena
  • 2 olas
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • šķipsna sāls
  • 250 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • piens pārsmērēšanai
  • pēc vēlēšanās sēklas vai cukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Ja biezpiens ir sauss, tam pievieno mazliet piena un sakuļ.
  2. Tad biezpienu sajauc ar olām, cukuru, vaniļas cukuru un sāli.
  3. Iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un samīca viendabīgu mīklu.
  4. Tai jābūt mīkstai un nedaudz jālīp pie rokām.
  5. No mīklas izveido mazas apaļas maizītes, liek uz plātī ieklāta cepamā papīra un cep 190 grādu temperatūrā 12-15 minūtes.
  6. Tad maizītes pārsmērē ar pienu, pārkaisa sēkliņas vai cukuru un cep vēl 3-5 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes