Sastāvdaļas
- 250 g biezpiena
- 2 olas
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- šķipsna sāls
- 250 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- piens pārsmērēšanai
- pēc vēlēšanās sēklas vai cukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Ja biezpiens ir sauss, tam pievieno mazliet piena un sakuļ.
- Tad biezpienu sajauc ar olām, cukuru, vaniļas cukuru un sāli.
- Iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un samīca viendabīgu mīklu.
- Tai jābūt mīkstai un nedaudz jālīp pie rokām.
- No mīklas izveido mazas apaļas maizītes, liek uz plātī ieklāta cepamā papīra un cep 190 grādu temperatūrā 12-15 minūtes.
- Tad maizītes pārsmērē ar pienu, pārkaisa sēkliņas vai cukuru un cep vēl 3-5 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!