Biezpiena bizītes

Biezpiena bizītes Foto: Biezpiena bizītes

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 100 g cukura
  • 1 paciņa vanilīna
  • 125 g biezpiena
  • 1 ola
  • 80 ml piena
  • 50 g izkausēta sviesta

Pagatavošana

  1. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, izsijā, pievieno vanilīnu.
  2. Olas baltumu samaisa ar cukuru, pievieno biezpienu, pienu, sviestu - samaisa, pievieno miltus, samīca mīklu.
  3. Sadala mīklu 6 vienādos gabalos, katru gabalu sadala 3 daļās.
  4. Uz miltiem nokaisītas virsmas, izveido 3 20-30 cm garas sloksnītes, sapin bizītes.
  5. Bizītes liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
  6. Olas dzeltenumu samaisa ar 1 ēdamkaroti piena un noziež bizītes.
  7. Ja vēlas, bizītes var nokaisīt ar cukuru, riekstiem, sezama sēkliņām.
  8. Ja gatavas bizītes atstāj veidnē uz 15-20 minūtēm, tās uzbriedīs un būs gaisīgākas.
  9. Cep 180-200°C temperatūrā, aptuveni 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes