Sastāvdaļas
- 250 g miltu
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
- 100 g cukura
- 1 paciņa vanilīna
- 125 g biezpiena
- 1 ola
- 80 ml piena
- 50 g izkausēta sviesta
Pagatavošana
- Miltus samaisa ar cepamo pulveri, izsijā, pievieno vanilīnu.
- Olas baltumu samaisa ar cukuru, pievieno biezpienu, pienu, sviestu - samaisa, pievieno miltus, samīca mīklu.
- Sadala mīklu 6 vienādos gabalos, katru gabalu sadala 3 daļās.
- Uz miltiem nokaisītas virsmas, izveido 3 20-30 cm garas sloksnītes, sapin bizītes.
- Bizītes liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Olas dzeltenumu samaisa ar 1 ēdamkaroti piena un noziež bizītes.
- Ja vēlas, bizītes var nokaisīt ar cukuru, riekstiem, sezama sēkliņām.
- Ja gatavas bizītes atstāj veidnē uz 15-20 minūtēm, tās uzbriedīs un būs gaisīgākas.
- Cep 180-200°C temperatūrā, aptuveni 20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!