Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 olas
- 1/2 glāze miltu
- 1/2 glāze cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Krēmam:
- 500 g biezpiena
- 2 olu dzeltenumi
- 100 g sviesta
- 1/2 glāze cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 15 g želatīna
- 500 g skābā krējuma
- konservēti ananāsi
Dekorēšanai:
- jebkuri augļi
- želeja
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri.
- Visu samaisa viendabīgā masā un ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
- Krēms: Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā vai ar blenderi.
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu, cukuru un olu dzeltenumus.
- Tad sasmalcināto biezpienu sajauc ar skābo krējumu, pievieno sviesta masai un saputo.
- Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest, tad izkausē.
- Izkausēto želatīnu atdzesē un, lejot šaurā strūklā, pievieno biezpiena masai un atkal saputo viendabīgā masā.
- Ananāsus sagriež nelielos gabaliņos un pievieno krēmam.
- Krēmu pārlej pār biskvītu un ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
- Želeju pagatavo pēc uz paciņas rakstītajām instrukcijām un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Torti dekorē ar skaistiem augļiem un pārlej ar atdzesēto želeju.
- Atkal ievieto torti ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!