Biezpiena – augļu kūka

Biezpiena – augļu kūka Foto: Biezpiena – augļu kūka

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes piena
  • 2 glāzes cukura
  • 200 g skābā krējuma
  • 1 šķipsniņa vaniļas cukura
  • 100 g rozīņu
  • 100 g valriekstu
  • 3 mandarīni
  • 5 konservētu ananāsu gabaliņi
  • 5 konservēti persiki
  • 3 kivi
  • 40 g želatīna
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu
  • 20 g rūgtās šokolādes
  • 650 g 5 % biezpiena

Pagatavošana

  1. Rozīnes izmērcē verdošā ūdenī 15 minūtes, tad noskalo un nosusina.
  2. Mandarīnus nomizo un iztīra no kauliņiem.
  3. Valriekstus sasmalcina nelielos gabaliņos.
  4. Želatīnu pārlej ar 1 glāzi piena un atstāj uz 20 minūtēm uzbriest.
  5. Biezpienu sasmalcina ar blenderi vai virtuves kombainā un sajauc ar cukuru, skābo krējumu, vaniļas cukuru.
  6. Uzbriedināto želatīnu sajauc ar otru glāzi piena un nelielā katliņā karsē, nepārtraukti maisot.
  7. Pievieno to biezpiena masai un labi samaisa.
  8. Kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi un pamatnē izkārto mandarīnu šķēlītes.
  9. Pārklāj tās ar 1/4 biezpiena masas, tad izkārto 1/2 no kivi šķēlītēm, atkal klāj 1/4 biezpiena masas.
  10. Pār to pārkaisa 1/2 no valriekstiem, 1/2 no rozīnēm un ananāsu gabaliņus. Pārklāj ar 1/2 no atlikušās biezpiena masas.
  11. Nākamo slāni pārklāj ar atlikušajām kivi šķēlītēm un persikiem, rozīnēm un riekstiem. Visu pārklāj ar atlikušo biezpiena masu.
  12. Ievieto kūku ledusskapī uz 3 stundām un dekorē ar kokosriekstu skaidiņām, šokolādi un augļiem vai pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes