Biezpiena – ananāsu kūka „Maigums”

Biezpiena – ananāsu kūka „Maigums” Foto: Biezpiena – ananāsu kūka „Maigums”

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 5 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote citrona miziņu
Krēmam:
  • 20 g želatīna
  • 150 ml ūdens
  • 300 g biezpiena
  • 5 ēdamkarotes pūdercukura
  • 250 ml saldā krējuma
  • konservēti ananāsi

Pagatavošana

  1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus un cukuru ar elektrisko putotāju saputo stingrās putās.
  2. Pakāpeniski, pa vienam, masai pievieno olu dzeltenumus, pēc katras pievienošanas rūpīgi saputojot.
  3. Pa daļām pievieno izsijātus miltus un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Ieklāj mīklu kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Liek cepties 180°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež divās kārtās.
  7. Krēms: Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest.
  8. Biezpienu sajauc ar saldo krējumu, pūdercukuru un rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju vai sasmalcina virtuves kombainā.
  9. Uzbriedināto želatīnu izkausē un, ar šauru strūklu lejot, pievieno biezpiena masai.
  10. Tad pievieno gabaliņos sagrieztus konservētos ananāsus un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  11. Krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu dekorē ar pūdercukuru vai pēc pašu gaumes.
  12. Ievieto kūku ledusskapī uz 6 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes