Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 5 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote citrona miziņu
Krēmam:
- 20 g želatīna
- 150 ml ūdens
- 300 g biezpiena
- 5 ēdamkarotes pūdercukura
- 250 ml saldā krējuma
- konservēti ananāsi
Pagatavošana
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus un cukuru ar elektrisko putotāju saputo stingrās putās.
- Pakāpeniski, pa vienam, masai pievieno olu dzeltenumus, pēc katras pievienošanas rūpīgi saputojot.
- Pa daļām pievieno izsijātus miltus un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
- Ieklāj mīklu kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež divās kārtās.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest.
- Biezpienu sajauc ar saldo krējumu, pūdercukuru un rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju vai sasmalcina virtuves kombainā.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē un, ar šauru strūklu lejot, pievieno biezpiena masai.
- Tad pievieno gabaliņos sagrieztus konservētos ananāsus un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu dekorē ar pūdercukuru vai pēc pašu gaumes.
- Ievieto kūku ledusskapī uz 6 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!