Biezpiena - ābolu pīrāgs

Biezpiena - ābolu pīrāgs Foto: Biezpiena - ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes miltu
  • 100 g skābā krējuma
  • 4 olas
  • 1,5 glāzes cukura
  • 200 g sviesta
  • 10 g cepamā pulvera
  • 500 g biezpiena
  • 4 āboli
  • malts kanēlis pēc garšas

Pagatavošana

  1. Bļodā liek biezpienu.
  2. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem, 3 dzeltenumus sakuļ atsevišķā bļodā.
  3. Atlikušo olas dzeltenumu pievieno biezpienam.
  4. Trim sakultajiem olu dzeltenumiem pievieno pusi cukura,sviestu, miltus samaisītus ar cepamo pulveri, skābo krējumu - samīca mīklu.
  5. No mīklas izveido bumbiņu un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  6. Ābolus nomizo un izņem serdes, sagriež ļoti plānās šķēlītēs un sarīvē uz rupjās rīves.
  7. Biezpiena masai pievieno 1/3 glāzes cukura, sakuļ.
  8. Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē, liek ietaukotā veidnē, izlīdzina, izveido mīklas maliņas.
  9. Uz mīklas liek biezpiena masu, virsū tai liek sarīvētos ābolus.
  10. Uzkaisa kanēli pēc garšas un liek 180 °C temperatūrā sakarsētā krāsnī uz 30 minūtēm.
  11. Sakuļ olu baltumus ar atlikušo cukuru, stingrās putās.
  12. Sakultos olu baltumus liek uz āboliem un pīrāgu vēlreiz liek krāsnī uz 5-7 minūtēm.
  13. Pīrāgu atdzesē veidnē, izņem no tās un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes