Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 100 g skābā krējuma
- 4 olas
- 1,5 glāzes cukura
- 200 g sviesta
- 10 g cepamā pulvera
- 500 g biezpiena
- 4 āboli
- malts kanēlis pēc garšas
Pagatavošana
- Bļodā liek biezpienu.
- Olām atdala dzeltenumus no baltumiem, 3 dzeltenumus sakuļ atsevišķā bļodā.
- Atlikušo olas dzeltenumu pievieno biezpienam.
- Trim sakultajiem olu dzeltenumiem pievieno pusi cukura,sviestu, miltus samaisītus ar cepamo pulveri, skābo krējumu - samīca mīklu.
- No mīklas izveido bumbiņu un liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Ābolus nomizo un izņem serdes, sagriež ļoti plānās šķēlītēs un sarīvē uz rupjās rīves.
- Biezpiena masai pievieno 1/3 glāzes cukura, sakuļ.
- Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē, liek ietaukotā veidnē, izlīdzina, izveido mīklas maliņas.
- Uz mīklas liek biezpiena masu, virsū tai liek sarīvētos ābolus.
- Uzkaisa kanēli pēc garšas un liek 180 °C temperatūrā sakarsētā krāsnī uz 30 minūtēm.
- Sakuļ olu baltumus ar atlikušo cukuru, stingrās putās.
- Sakultos olu baltumus liek uz āboliem un pīrāgu vēlreiz liek krāsnī uz 5-7 minūtēm.
- Pīrāgu atdzesē veidnē, izņem no tās un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!