Sastāvdaļas
- 3 olas
- 2/3 glāzes miltu
- 2/3 glāze pūdercukura
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
Biezpiena krēmam:
- 500 g biezpiena
- 2 olas
- 1 tējkarote vanilīna cukura
- 1 ēdamkarote amaretto liķiera
- 1/2 glāze cukura
Ābolu slānim:
- 700 g ābolu
- 1 1/2 tējkarotes kanēļa
- cukurs (pēc garšas)
- 20 g želatīna
Pagatavošana
- Miltus sajauc ar kakao pulveri. Ar elektrisko putotāju saputo olas un pūdercukuru gaisīgā masā.
- Pievieno izkausētu sviestu un atkal saputo. Tad pievieno miltu maisījumu un rūpīgi samaisa.
- 20 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes.
- Biezpiena krēms: Ar elektrisko putotāju visas nepieciešamās sastāvdaļas saputo viendabīgā masā.
- Masu pārklāj pār biskvītu un turpina cept 40 - 50 minūtes 160°C temperatūrā.
- Ābolu slānim: Ābolus sagriež nelielos gabaliņos un nelielā katliņā kopā ar cukuru un kanēli tvaicē līdz biezeņa konsistencei.
- Nedaudz atdzesē. Želatīnu pārlej ar nelielu ūdens daudzumu un atstāj uzbriest.
- Uzbriedināto želatīnu pievieno ābolu biezenim, pārlej pār biezpiena masu un izlīdzina.
- Kūku ievieto ledusskapī uz vismaz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!