Biezpiena – ābolu kūka

Biezpiena – ābolu kūka Foto: Biezpiena – ābolu kūka

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 2/3 glāzes miltu
  • 2/3 glāze pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta

Biezpiena krēmam:

  • 500 g biezpiena
  • 2 olas
  • 1 tējkarote vanilīna cukura
  • 1 ēdamkarote amaretto liķiera
  • 1/2 glāze cukura

Ābolu slānim:

  • 700 g ābolu
  • 1 1/2 tējkarotes kanēļa
  • cukurs (pēc garšas)
  • 20 g želatīna

Pagatavošana

  1. Miltus sajauc ar kakao pulveri. Ar elektrisko putotāju saputo olas un pūdercukuru gaisīgā masā.
  2. Pievieno izkausētu sviestu un atkal saputo. Tad pievieno miltu maisījumu un rūpīgi samaisa.
  3. 20 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
  4. Liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes.
  5. Biezpiena krēms: Ar elektrisko putotāju visas nepieciešamās sastāvdaļas saputo viendabīgā masā.
  6. Masu pārklāj pār biskvītu un turpina cept 40 - 50 minūtes 160°C temperatūrā.
  7. Ābolu slānim: Ābolus sagriež nelielos gabaliņos un nelielā katliņā kopā ar cukuru un kanēli tvaicē līdz biezeņa konsistencei.
  8. Nedaudz atdzesē. Želatīnu pārlej ar nelielu ūdens daudzumu un atstāj uzbriest.
  9. Uzbriedināto želatīnu pievieno ābolu biezenim, pārlej pār biezpiena masu un izlīdzina.
  10. Kūku ievieto ledusskapī uz vismaz 2 - 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes