Biešu un ābolu salāti ziemai

Biešu un ābolu salāti Foto: Biešu un ābolu salāti

Sastāvdaļas

  • 500 g ābolu
  • 500 g biešu
  • 20 g sīpolu

Marināde:

  • 1 l ūdens
  • 2 kanēļa miziņas
  • 100-150 g cukura
  • 10 g sāls
  • 5 g citronskābes

Pagatavošana

  1. Galda bietes novāra kā parasti ar visu mizu.
  2. Atdzesētas bietes nomizo un sagriež 1 cm lielos gabalos.
  3. Skābus ābolus nomazgā, izdur serdi, nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  4. Notīra sīpolus un sīki sasmalcina.
  5. Visas trīs sastāvdaļas samaisa un sapilda burkā.
  6. Pārlej ar marinādi.
  7. Ar karstu marinādi pārlietos salātus pasterizē 85 grādu temperatūrā.
  8. Burku noslēgšanai var lietot arī plastmasas vāciņus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes