Sastāvdaļas
- 500 g ābolu
- 500 g biešu
- 20 g sīpolu
Marināde:
- 1 l ūdens
- 2 kanēļa miziņas
- 100-150 g cukura
- 10 g sāls
- 5 g citronskābes
Pagatavošana
- Galda bietes novāra kā parasti ar visu mizu.
- Atdzesētas bietes nomizo un sagriež 1 cm lielos gabalos.
- Skābus ābolus nomazgā, izdur serdi, nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
- Notīra sīpolus un sīki sasmalcina.
- Visas trīs sastāvdaļas samaisa un sapilda burkā.
- Pārlej ar marinādi.
- Ar karstu marinādi pārlietos salātus pasterizē 85 grādu temperatūrā.
- Burku noslēgšanai var lietot arī plastmasas vāciņus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!