Biešu kaviārs

Biešu kaviārs Foto: Biešu kaviārs

Sastāvdaļas

Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt aptuveni 0,5 litru burku.

  • 600 g galda biešu
  • 100 g sviesta
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • citronskābe, sāls, cukurs pēc garšas

Pagatavošana

  1. Galda bietes novāra, nomizo un sarīvē uz smalkās sakņu rīves vai samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
  2. Parasti pēc biešu sasmalcināšanas rodas lieka sula, kuru nolej.
  3. Katliņā izkausē sviestu, pievieno sarīvētas bietes, ķimenes un pēc garšas sāli, cukuru un citronskābi.
  4. Biešu masu sautē aptuveni 10 minūtes.
  5. Karstu masu sapilda dezinficētā burkā, uzliek novārītu metāla vāciņu, to pievalcē un sterilizē – 0,5 litru burkas – 75 minūtes un litra burkas – 110 minūtes.
  6. Pēc sterilizēšanas burkas noslēdz un atdzesē.


Aromātiskāku biešu kaviāru iegūst, ja citronskābes vietā lieto sarīvētu citrona miziņu un tā sulu. Biešu kaviāru pasniedz brokastīs un vakariņās, ar sviestmaizēm, kā arī uz aukstā galda.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes