Sastāvdaļas
- 600 g miltu
- 200 ml silta piena
- 1 olas baltums
- 1 tējkarote dzēstas sodas
- 2-3 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 2 ēdamkarotes rudzu miltu
- 2 ēdamkarotes malta kanēļa
- 2 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Kviešu miltus izsijā dziļā bļodā, pievieno sāli, rudzu miltus - samaisa.
- Pievieno dzēstu sodu, pienu, olas baltumu - samīca mīkstu mīklu, atstāj uz 15 minūtēm.
- Samaisa kanēli ar cukuru - pildījums bulciņām gatavs!
- Ja vēlas, var pievienot rozīnes vai valriekstus.
- Mīklu sadala 2 vienādās daļās, darba virsmu nokaisa ar miltiem, vienu mīklas daļu izrullē taisnstūra veidā.
- Vienmērīgā kārtā uzkaisa pildījumu, uzmanīgi satin ruleti.
- Ruleti sagriež 10 vienādos gabaliņos, liek ietaukotā veidnē vai veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- To pašu dara ar otru mīklas daļu.
- Bulciņas noklāj ar sakultu olas baltumu, atstāj uz 10 minūtēm.
- Krāsni sakarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Cep 10 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 180 grādiem, turpina cept 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!