Bezrauga medus bulciņas ar kanēli

Bezrauga medus bulciņas ar kanēli Foto: Bezrauga medus bulciņas ar kanēli

Sastāvdaļas

 ● 600 g miltu
 ● 200 ml silta piena
 ● 1 olas baltums
 ● 1 tējkarote dzēstas sodas
 ● 2-3 ēdamkarotes medus
 ● 2 ēdamkarotes augu eļļas
 ● 2 ēdamkarotes rudzu miltu
 ● 2 ēdamkarotes malta kanēļa
 ● 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Kviešu miltus izsijā dziļā bļodā, pievieno sāli, rudzu miltus - samaisa.
  2. Pievieno dzēstu sodu, pienu, olas baltumu - samīca mīkstu mīklu, atstāj uz 15 minūtēm.
  3. Samaisa kanēli ar cukuru - pildījums bulciņām gatavs!
  4. Ja vēlas, var pievienot rozīnes vai valriekstus.
  5. Mīklu sadala 2 vienādās daļās, darba virsmu nokaisa ar miltiem, vienu mīklas daļu izrullē taisnstūra veidā.
  6. Vienmērīgā kārtā uzkaisa pildījumu, uzmanīgi satin ruleti.
  7. Ruleti sagriež 10 vienādos gabaliņos, liek ietaukotā veidnē vai veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  8. To pašu dara ar otru mīklas daļu.
  9. Bulciņas noklāj ar sakultu olas baltumu, atstāj uz 10 minūtēm.
  10. Krāsni sakarsē līdz 200°C temperatūrai.
  11. Cep 10 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 180 grādiem, turpina cept 10 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes