Sastāvdaļas
Beze biskvītam:
- 4 olu baltumi
- 200 g cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 40 g maltu mandeļu
Pildījumam:
- 2 granātāboli
- 300 ml salda krējuma
- 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
- 1 ēdamkarote pūdercukura
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzsilda līdz 150°C temperatūrai.
- Tortes formā ar 22 cm diametru ieklāj cepamo papīru un malas ietauko.
- Olu baltumus saput stingrās putās, pamazām pievienojot cukuru.
- Cepamo pulveri sajauc ar kartupeļu cieti un rūpīgi iejauc olu baltumos.
- Beze mīklu liek formā, izlīdzina. Izveido maliņas, lai vidū būtu padziļinājums.
- Liek cepeškrāsnī uz 60 minūtēm, lai beze nedaudz apbrūnē.
- Tad cepeškrāsni izslēdz un ļauj biskvītam atdzist.
- Katru granātābolu sadala uz pusēm un izņem sēkliņas.
- Kārtīgi saputo saldo krējumu, pievieno stindzinātāju un pūdercukuru.
- Beze biskvītu liek uz šķīvja. Padziļinājumu piepilda ar putukrējumu, virsmu izlīdzina.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!