Bezē torte ar riekstiem un kafijas krēmu

Bezē torte ar riekstiem un kafijas krēmu Foto: Bezē torte ar riekstiem un kafijas krēmu

Sastāvdaļas

  • 300 g zemesriekstu
  • 8 olu baltumi
  • šķipsniņa sāls
  • 285 g pūdercukura
  • 35 g miltu

Kafijas krēmam:

  • 250 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
  • 250 g pūdercukura
  • 80 ml atdzesēta espresso

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai un apgrauzdē zemesriekstus, aptuveni 8-10 minūtes vai līdz sāk lobīties to miziņa.
  2. Kad zemesrieksti ir apgrauzdēti, uzber tos uz tīra virtuves dvielīša un virpo tos, līdz miza ir pavisam nolobījusies.
  3. 50 g no zemesriekstiem noliec maliņā līdz būs nepieciešami, bet atlikušos 250 g samal virtuves kombainā.
  4. Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 90°C.
  5. Vidēja izmēra bļodā sajauc samaltos zemesriekstus ar izsijātiem miltiem.
  6. Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju sakul olu baltumus, pūdercukuru un šķipsniņu sāls vidējā ātrumā aptuveni 8-10 minūtes vai līdz masa kļūst bieza un spīdīga.
  7. Olu baltumu masai pievieno samaltos zemesriekstus un rūpīgi iecilā tos.
  8. No cepamā papīra izgriež divus 24 cm lielus apļus un ieliek cepeškrāsns plātī.
  9. Sadala olu baltumu masu pa šiem apļiem un klāj līdz 2 - 2.5 cm biezumam.
  10. Ievieto tos cepties aptuveni 45 minūtes, tad plāti apgriež un turpina cept vēl 30 minūtes.
  11. Izslēdz cepeškrāsni un ļauj bezē atdzesēties, neizņemot no tās un atstājot durvis pasvērtas.
  12. Kafijas krēmam: Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu līdz krēmveidīgai konsistencei.
  13. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, bet pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi masu sakuļot.
  14. Samazina kulšanas ātrumu un lēni pievieno atdzesēto espresso.
  15. Turpina krēmu kult līdz viendabīgai konsistencei.
  16. Vienu bezē kārtu uzliek uz servējamā šķīvja un pārklāj to ar pusi no kafijas krēma.
  17. Prātīgi uzliek otru bezē kārtu un pārklāj to ar atlikušo kafijas krēmu.
  18. Rupji sadauza atliktos 50 g zemesriekstus un pārber tos pār tortes virsu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes