Sastāvdaļas
Mīklai:
- 8 olu baltumi
- 150 g miltu
- 150 g cukura
- šķipsniņa sāls
- valrieksti (pēc garšas)
- tumšās šokolādes skaidiņas (pēc garšas)
- žāvētas dzērvenes (pēc izvēles)
Krēmam:
- 450 g krēmsiera
- 350 g zemenes (sagrieztas uz pusēm vai 1/4)
- 1 ēdamkarote sviesta (izkausēta)
- 250 g iebiezinātā piena
- vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus un šķipsniņu sāls ar elektrisko putotāju saputo mīkstās putās.
- Pakāpeniski pievieno cukuru un turpina putot stingrā masā.
- Miltus un cepamo pulveri izsijā, pakāpeniski pievieno olu baltumu masai.
- Tad pievieno izkausētu sviestu un visu rūpīgi samaisa viendavīgā masā.
- Nedaudz sasmalcina riekstus un kopā ar šokolādes skaidiņām un dzērvenēm pievieno mīklai.
- Rūpīgi samaisa un 23 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru, ieklāj 1/3 mīklas.
- Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Tādā veidā izcept vēl 2 biskvītus no atlikušā mīklas daudzuma.
- Krēms: Krēmsieru samaisa ar iebiezināto pienu, vaniļas cukuru viendabīgā, krēmīgā masā.
- Pamata biskvītu liek uz servējamā šķkīvja, pārkāj ar 1/3 krēmu un nedaudz zemenēm.
- Darbības atkārto katram biskvītam un kūkas virsmu un malas apziež ar atlikušo krēmu.
- Dekorē ar zemenēm un piparmētru lapiņām, malas pārklāj ar šokolādes skaidiņām.
- Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!