Sastāvdaļas
Bezē:
- 130 g zemesriekstu (mandeles/ indijas rieksti, u.c.)
- 5 olu baltumi
- 320 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
Krēmam:
- 215 g sviesta
- 200 g cukura
- 1 ola
- 125 g piena
- 1 ēdamkarote konjaka
- 1 paciņa vaniļas cukura
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus ar šķipsniņu sāls.
- Tad pievieno cukuru un turpina kult līdz masa kļūst stingra un bieza, veido reljefu.
- 1 ēdamkaroti bezē masas ielieciet konditorejas maisā (kūkas dekorēšanai), bet pārējai bezē masai pievieno riekstus un arī no šīs masas atliek 1 ēdamkaroti maliņā.
- Uz cepamā papīra veidojiet 2 apļa formas 20 cm diametrā un turpat, blakus, veidojiet dekorācijas kūkai ar bezē masu konditorejas maisā, bet ar atlikto riekstu bezē masu veidojiet bumbiņu (to vēlāk sadrupinās un pārkaisīs kūku).
- Liek cepties 100°C temperatūrā aptuveni 2 stundas. Mazās bezē sastāvdaļas, protams, būs gatavas ātrāk!
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc pienu, olu un cukuru, karsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
- Tad noņem no karstuma, atdzesē un pievieno iepriekš ar elektrisko putotāju sakultu sviestu.
- 1 ēdamkaroti no krēma sajaukt ar kakao pulveri (kūkas dekorēšanai)
- Gatavos bezē biskvītus atdzesē un pamata kārtu pārklāj ar 1/3 daļu no krēma.
- Klāj otru bezē biskvītu, nedaudz piespiež un pārziež kūkas virsmu un malas ar atlikušo krēma daudzumus.
- Kūku dekorē ar bezē puķītēm un sadrupinātiem gabaliņiem, kakao krēmu.
- Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!