Sastāvdaļas
- 200 g jebkuru ogu (jāņogu, ķiršu, zemeņu, u.c.)
- 200 g cukura
- 2 - 3 ēdamkarotes cietes
- 8 olu baltumi
Pagatavošana
- Ogas izberž caur sietiņu, tad sajauc ar cukuru un cieti. Novieto maliņā līdz būs nepieciešams.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus, tad viegli sajauc ar ogu masu un turpina kult līdz masa kļūst viendabīga.
- Iegūto masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru un nedaudz ietaukota.
- Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 150°C temperatūrā 30 minūtes vai līdz kūkas virsma kļūst gaiši brūna.
- Pasniedz ar svaigām ogām un/vai plombīra saldējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!