Bezē kūka „Sārtais maigums”

Bezē kūka „Sārtais maigums” Foto: Bezē kūka „Sārtais maigums”

Sastāvdaļas

  • 200 g jebkuru ogu (jāņogu, ķiršu, zemeņu, u.c.)
  • 200 g cukura
  • 2 - 3 ēdamkarotes cietes
  • 8 olu baltumi

Pagatavošana

  1. Ogas izberž caur sietiņu, tad sajauc ar cukuru un cieti. Novieto maliņā līdz būs nepieciešams.
  2. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus, tad viegli sajauc ar ogu masu un turpina kult līdz masa kļūst viendabīga.
  3. Iegūto masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru un nedaudz ietaukota.
  4. Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 150°C temperatūrā 30 minūtes vai līdz kūkas virsma kļūst gaiši brūna.
  5. Pasniedz ar svaigām ogām un/vai plombīra saldējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes